073-544 1335
AEO Certificering

Alles op één plek

TRANSIT DOCUMENTATIE

PF Douane kan u ondersteuren of u zelfs compleet ontzorgen wanneer goederen door een van 28 EU landen heen moet.


ALLES OP ÉÉN PLEK

TRANSIT DOCUMENTATIE


Het vervoeren van goederen door de Europese Unie zonder daar (invoer)rechten voor te betalen valt onder de regelgeving van een transit document. Deze douaneregeling is op te delen in Extern en Intern douanevervoer, in de volksmond ook wel T1 & T2 genoemd. Het verschil zit in de douanestatus van de goederen, samen met de daadwerkelijke inhoud van de lading.


Voor ons als internationele ondernemer kan het soms lastig zijn om producten te importeren en door te voeren door de verschillende europese landen. Ookal zijn we en douaneunie, blijft het lastig om dit boetevrij te doen. PF Douane heeft ons hier perfect bij geholpen en daarom blijven we zeker deze dienst afnemen.

Het Transit document (T1/T2) wordt gebruikt om goederen onder douaneverband te vervoeren naar een nieuwe bestemming. Wij kunnen dit Transit document voor u verzorgen op ons kantoor of direct via de mail. Dit kan vanuit uw entrepot, opslag bij derden of vanuit een zee-/luchthaven in Nederland.
Nadat PF Douane in is gelicht door middel van alle documenten en benodigde documenten, wordt het Transit document opgemaakt en ingestuurd via ons gespecialiseerde systeem. Het T1/T2 wordt naar het door u gewenste adres gemaild. De goederen kunnen worden afgehaald/hun weg vervolgen onder begeleiding van het Transit document.OVER EEN VAN ONZE DIENSTEN

T1 EN T2 DOCUMENTEN


Extern Douanevervoer:

Extern douanevervoer betekent eigenlijk het vervoeren van niet-uniegoederen van een plaats binnen de EU naar een andere plaats binnen de EU. Bijvoorbeeld een container komt binnen in Rotterdam uit China met niet-uniegoederen, de goederen moeten echter naar een douane-entrepot vervoerd worden zonder dat er rechten voor betaald zijn, dit kan met een Transit document T1. Het T1 kan ook gebruikt worden om niet-uniegoederen te vervoeren naar een EVA-land, Turkije, Servië of Macedonië.

Intern Douanevervoer:

Intern douanevervoer houdt in dat uniegoederen vervoerd worden via bijvoorbeeld een EVA-land denk aan vervoer van Nederland naar Italië over Zwitserland. In het EVA-land toon je in dit geval d.m.v. een Transitdocument T2 aan dat het om uniegoederen gaat waar al rechten voor betaald zijn.
Een ander voorbeeld waarbij een T2 gebruikt word is wanneer u uniegoederen exporteert naar een EVA-land. Naast het verplichte uitvoerdocument word dan een T2 opgemaakt zodat de goederen op bestemming in het gewenste land aangegeven kunnen worden en niet perse aan de buitengrens.


T1 en T2 Opmaken

Ongeacht van uw locatie in NL kunnen wij een T1 of T2 document opmaken.T1 en T2 Afmelden

Ongeacht van de locatie in Nederland kunnen we onder vergunning dit document afmelden.Borgstelling

PF Douane biedt de mogelijkheid om garant en borg te staan!OVER DOCUMENTEN

ONZE DIENSTEN


Meer informatie over onze diensten?

Neem dan simpel en snel contact met ons op.